Oczyszczanie organizmu z toksyn – najlepsze warzywa i owoce.

[vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”tresc-zew”][vc_column width=”1/4″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”158″ img_size=”180×180″ alignment=”center” style=”vc_box_border_circle” border_color=”white”][vc_column_text]

Studio Papaya

 Magazyn o zdrowiu i urodzie, stylu życia, kuchni, aktywności fizycznej i podróżach. To także wskazówki i praktyczne porady.

www.studiopapaya.pl

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”52px”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-blog”][/vc_column][vc_column width=”3/4″ el_class=”tresc-wew”][vc_column_text]

Słowa detoks nadużywa się w sprzedaży niektórych produktów, na tyle, że straciło ono swoje znaczenie. W rezultacie ludzie sądzą, że muszą poddać się jakiejś ciężkiej diecie i włożyć dużo pracy, aby oczyścić organizm.

Handluje się towarami, które obiecują detoks ciała. A najlepsze produkty, które oczyszczają nasze ciało nie mają pięknych opakowań i krzykliwych metek, to owoce i warzywa, które znajdziemy w każdym sklepie, a najcięższą pracę każdego dnia wykonują nerki i wątroba – wyjaśnia na łamach The Washington Post Rebecca Katz, założycielka Healing Kitchens Institute.

Ekspert podkreśla, że istnieje wiele składników odżywczych, które utrzymują zdrowie wątroby i reszty ciała, w tym jeden szczególny, błonnik. Innym sposobem, w jaki możemy wspomóc naturalny system oczyszczania naszego organizmu jest właściwe nawodnienie.

Badania pokazują, że im więcej spożywamy wody, bulionów, herbatek ziołowych, tym lepiej nerki radzą sobie z usuwaniem ubocznych produktów przemiany materii. Ponad to warto dodać trochę kolorytu naszej diecie- wyjaśnia Katz.

Na jej liście „odtruwających produktów” znalazły się: karczochy, awokado, szparagi, buraki, kolendra, mięta, pietruszka, brokuły, kalafior, brukselka, chrzan, rzodkiewki, rzepa, kapusta, rukola, czosnek, cebula i cytryny.

To moja krótka lista pysznych produktów, które wzmacniają naturalny proces detoksykujący w naszych ciałach. Warto myśleć o nich jak o kulinarnej aptece, czynnej całą dobę. Każdy z tych produktów jest pełen silnych przeciwutleniaczy. One wszystkie pomagają usunąć z naszego ciała metaboliczne śmieci – wyjaśnia Rebecca Katz – Warto zakochać się w warzywach, ziołach i przyprawach – to najlepsza ekipa sprzątająca. Ich spożywanie, zwiększa zdolność organizmu do pozbywania się produktów ubocznych przemiany materii – dodaje.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *